02 квітня 2015

Виступ на нараді ІПП «Найбільше зло суспільства – наркотики.»

«Найбільше зло суспільства – наркотики.»
Однією з причин поширення наркоманії є дефіцит знань про наркотики та їхній вплив на організм людини. У багатьох, особливо у молоді, неправильне уявлення про наркотики. Вони помиляються, вважаючи наркоманію розвагою, що відносить у світ приємних відчуттів. Підлітки не підозрюють до якої життєвої трагедії призводять ці нешкідливі на перший погляд захоплення.
Наркоманія - це проблема особлива, у ній багато незрозумілого, наприклад, це хвороба чи погана звичка, чому вона виникає переважно у молоді, чому в однієї людини виникає пристрасть до вживання наркотиків, а інші без цього зілля не можуть існувати. Причин багато і тому слід про це говорити, а не замовчувати наслідки цієї страшної біди.
Саме відповіді на всі ці запитання отримали учні гр. №105 та гр.  № 211 Шепетівського професійного ліцею на  зустрічі з Помічником начальника по ВЗГ та ЗМІ ЛВ на ст. Хмельницький Наталією Думка та О/У КМ у справах дітей ЛВ на ст. Шепетівка майором міліції Чайкою В.А.
Захід розпочався з виявлення рівня обізнаності учнів  щодо впливу наркотичних речовин на організм людини та створення довірливих відносин із дітьми. Працівники міліції прагнули викликати в учнів негативне ставлення до наркоманії, до вживання наркотиків, які завдають великої шкоди здоров'ю людини.
По завершенню учням було запропоновано переглянути документальний фільм «Правда про наркотики». 
Сьогодні ми досить добре усвідомили, що наркоманія - це жахливо і боротьба з ним повинна бути безкомпромісною. Необхідно добиватися повного його викорінення, не залишати йому будь-яких можливостей для продовження існування як на рівні всього суспільства, так і на рівні кожного окремого випадку, а це завдання правової освіти в державі.
Правове виховання є невід’ємною складовою в роботі педагогічного колективу Шепетівського професійного ліцею, напрямки якої реалізовуються через профілактичні бесіди, тижні правових знань, виховні години, зустрічі з представниками влади та правоохоронних органів – що є запорукою вироблення в наших вихованців стійкої громадянської позиції.


 Соціальний педагог  О.О.Ляска 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Лютий 2020 року Тема: Особливості соціально-психологічного супроводу здобувачів освіти з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батькі...